mandag den 30. juni 2008

monumental

Da jeg tog barbermaskinen frem og satte den i stikket, havde jeg da mine overvejelser om, hvor min styrke var placeret, var det i håret eller i sjælen.

Derefter klippede jeg alt mit hår af. 30 centimeter mørkt, krøllet og kraftigt hår faldt til jorden for derefter at blive samlet op og smidt ud. Jeg rensede makeuppen af mit ansigt og tog et 14 minutter langt bad. Det, både for at rense alle de små hår af kroppen, som uundværlig kommer når man bruger en trimmer, men også for at blive ren. Mentalt og fysisk.

Det har været 6 hårde måneder, men nu er forårs semestret slut. Jeg er bachelor. Jeg er færdig med en mellemlang videregående uddannelse. Jeg har sommerferie, men inden jeg kommer for godt i gang med det, vil jeg gøre status over de ting jeg har lært i og uden for skolen.

Jeg har måtte reflektere over min egen indsats ikke bare en eller to gange i løbet af semestret, men flere gange end jeg har tal på. Jeg har, som den hyppige læser af bloggen ved, været glad for overspringshandlinger. Morgen, middag og aften kunne jeg forklare den manglende lektielæsning med at jeg var afhængig af overspringshandlinger. Jeg narrede ikke bare mig selv, men også dem omkring mig. Jeg grinte af ordet. Jeg fattede først for sent, at jeg faktisk var rigtig ked af, at jeg ikke formåede at lave mine lektier. Det er ikke sejt med overspringshandlinger. Det er sejt at lave sine lektier og være god til det, men fordi jeg aldrig har lært at lave lektier, så grinte jeg af dem der gjorde. Det er ikke dem der er til grin, men mig! Min konklusion er ikke at jeg fra nu af vil være en artig og flittig pige der altid laver sine lektier, men blot at overspringshandlinger ikke længere er en del af mit ordforråd. Jeg har stadig 2 år tilbage af min uddannelse, og desværre skulle det tage mig 3 år at fatte vigtigheden af den.

At reflektere over mine fejl, mangler og se hvad jeg gjorde forkert er absolut en af mine forcer.

Desværre er det at acceptere et nederlag ikke en af dem. Der er tre ting, som er noget af det værste jeg ved; Smerte, at være ultimativ afhængig af andre mennesker og nederlag. Og jeg har oplevet nederlag på nederlag i forbindelse med min vægt. Jeg har gjort det ene og det andet. Jeg har løbet, trænet, siddet i alt for usmart yogatøj, i alt for mærkelig stillinger, sammen med alt for smarte piger, jeg har spist "kun salat", " kun tun" og lige meget hjalp det, for når det blev mørkt, eller jeg var alene, eller ked af det så stod mit lille køleskab og kaldte på mig ude fra køkkenet. Lige meget hvor meget jeg ignorerede det så fandt den lille stemme frem til mig, og før jeg vidste af det stod jeg og mæskede i mig.

Men jeg er blevet klogere. Der er intet værre end af have sat et kryds i kalenderen, og når dagen oprinder så stiller man sig på vægten og så flytter nålen sig......5 takker til højre og ikke til venstre. Derfor har jeg besluttet mig for ikke at sætte kryds i kalenderen længere, men blot holde mig for øje, at jeg vil og skal ned i vægt, så forhåbentlig er det et nederlag mindre.

Den sidste lektie jeg har lært i dette halvår er, at jeg skal lade være med at undervurdere mig selv. For det første fordi det er trættende for dem omkring mig, for det andet fordi jeg rammer forkert hele tiden. Jeg har for vane at sige, når jeg kommer ud fra en eksamen eller har skrevet en opgave: " åh, det gik bare så dårligt... ej, jeg er sikker på at jeg dumper." Det afføder en reaktion fra min omgangskreds eller dem der hører det: "Nej, selvfølgelig gør du ikke det.... du klarer det... du er go'."

Jeg har overvejet hvorfor jeg har behov for at nedgøre mig selv, for derefter at lade andre hive mig op. Jeg er endnu ikke nået til frem til en entydig konklusion, men jeg har besluttet mig for, at jeg fremover blot skal gøre det bedste jeg kan og så lade andre (eksaminator og sensor) om at vurdere om jeg dumper eller ej.

Egentlig må det også gælde andre aspekter af mit liv. Jeg gør (altid) det bedste jeg kan, og så må det være op til andre at beslutte om jeg dumper eller består.

Derfor må den bedste lektie være at min styrke som ung kvinde, kæreste, veninde, studerende, kollega, datter og barnebarn sidder i sjælen og ikke i håret, og kun derfor turde jeg at klippe det hele af.



Vi ses!

Juni


søndag den 15. juni 2008

the end....

og så alligevel ikke.

Den 20. juni 2007 startede jeg bloggen. Det var min mulighed for at lufte alle mine frustrationer, glæder, lykkelige stunder, og ikke mindst mine til tider banale observationer af verden. Det har været sjovt, men nu er det tid til noget nyt.

Jeg har derfor længe tænkt over om jeg skulle lukke og slukke bloggen og starte en ny, men jeg er blevet enig med mig selv om, at jeg holder en pause.

Jeg vender tilbage den 1. juli med nye input, kommentarer og skriblerier.

Hvad kan man så forvente af den nye blog?

Ja, det må man se til den tid, men en ting er sikkert - jeg glæder mig til at komme i gang med nye sider af mit ellers total kedelige liv!!!

Indtil da, nyd livet - I know I will!!!

Vi ses!


20 minutter senere



Jeg glæder mig allerede rigtig meget til den "nye" blog, så jeg tror ikke jeg kan vente 15 dage før jeg vil begynde at skrive igen... så mon ikke jeg er tilbage meget snart... Det tror jeg... ihhhhhh... det bliver så fedt.....

lørdag den 14. juni 2008

faser

En stor del af mine dage er inddelt i faser, og en dag som i dag er ingen undtagelse.

Fra kl. 7.30 til 12 befinder jeg mig i en tilstand af lykke. Elsker livet. Elsker kæreste. Bruger formiddagen på at ligge med nattøj på i sofaen og se en hyggelig familiefilm.

Derefter skifter humøret radikalt. Fra kl. 12 til 14.30 flyder mine øjne over med tårer, og det vil ingen ende tag. I hvertfald ikke de næste 2 ½ time.

Men 30 minutters cykeltur vender op og ned på mit humør. Jeg suser gennem byen på vej ind til veninder på Charlottenborg ved Kongens Nytorv.

Fra kl. 15 til 17.06 griner jeg og drikker øl i selskab med nogle af Københavns dygtigste kunstnere og designere. Solen skinner. Nyhavn mumler. Jeg bliver dejlig beruset af mine veninders selskab og af øllet i mit glas.

Jeg cykler fuld hjem, og derhjemme danser jeg til Madonna.

Fra kl. 19.00 til 1.00 er jeg i en tilstand af fornægtelse, sindsyge og angst. Betragter mig selv en hel aften uden at vide hvem jeg i virkeligheden er. Betvivler min egen normalitet. Mangler vilje. Mangler mod. Mangler mig selv.

kl. 02.10 lukker øjnene og venter på en ny dag.

.

torsdag den 12. juni 2008

frederikssund

Er stedet hvor jeg befinder mig i dag. Kæreste skal tatoverers, og jeg har valgt at tage med for at give opbakning i de 4 til 5 timer han skal prikkes i huden med en nål.

onsdag den 11. juni 2008

how rich are you?

Det kan du finde ud af ved at klikke her

Global rich list - http://globalrichlist.com/ stof til eftertanke

.

sex & the city

WOW WOW WOW

Jeg havde med vilje ikke lyttet til nogen rygter, set trailers, eller læst sladder om filmen. Jeg havde dog hørt, at den i den amerikanske presse havde fået en lidt hård kritik, men jeg drog alligevel afsted til biffen allieret med veninde, hendes popcorn, kaffelatte og cola light.

Tirsdag aften kl. 22.00 var sal 1 i Empire bio proppet med en masse tøsede tøser og 3 mænd, og vi glædede os alle til det samme, at se vores veninder Carrie, Miranda, Samatha og Charlotte iklæde sig lækkert tøj, sludre om mænd, kærlighed og masser af sko. Det gjorde de 4 piger så godt at fem stjerner er på sin plads.



.

tirsdag den 10. juni 2008

lavpunkt

-At møde på arbejde, og få skæld ud.

Da jeg arbejdede i en børnehave for nogle år siden kan jeg huske, at jeg læste en artikel vedrørende emnet at skælde børn ud. Det gør man ret meget i nogle børnehaver. Artiklen konkluderede at man skulle lade være med at skælde ud på børn. Desuden påpegede artiklen at voksne heller ikke skælder andre voksne ud, og at det at få skæld ud er pinligt, både for børn og voksne.

.

teenager

Da jeg var teenager handlede det meste om hvem der havde kysset hvem, hvem der sagde eller havde sagt nogen om en anden eller hvem man gerne ville kysses af. Det blev krydret med en masse musik, skriverier i ens dagbog, tømmermænd, Dr.martens støvler, hemmelige forelskelser, endnu flere hemmelige forelskelser, veninder, venner og fjender. Men det allervigtigste var at holde det hele hemmeligt for de voksne. De voksne forstod jo ingenting. Teenage verdenen var lukket land for det voksne.

Jeg var teenager i midt og slutningen af 90'erne, og jeg kan blot konstatere efter at have set en snes afsnit af teenage serien Newport Harbor på MTV, at det at være teenager i dag ikke handler om at holde det hemmeligt for de voksne.

I denne doku-agtige serie bliver teenage livet udstillet med alle sine pinligheder, intriger, forelskelser og hadfulde kommentarer. Især afsnittet hvor en af de pæne piger skal fortælle sin nye kæreste, at hun stadig er jomfru er pinagtigt.

Jeg er dog klar over at mange af deres samtaler er manuskriptet, og at handlingen bliver klippet sammen af seriens producenter, men det der undrer mig mest er, at unge ikke længere føler trang til at hemmeligholde deres teenage oplevelser. Deres forældre kan jo følge med i serien og se dem knalde, snave, drikke, ryge. Så vidt jeg husker var det da nogle af de ting jeg bare overhovdet ikke ville dele med de voksne. Men tiden er nok en anden!

Dog er teenageårene vel i bund og grund de samme, og dem får man aldrig igen. Derfor irriterer mig at MTV og andre produktionsselskaber kaster sig over purunge poder der ikke kan se fremtiden for bare hormoner.

Jeg håber i det mindste at de unge fra Newport Habor tjener kassen, for lidt skal de vel have ud af at udstille sig selv, altså udover klamydia og tømmermænd!

.


.

søndag den 8. juni 2008

ritual

Har du også et ritual du udfører hver gang du tænder computeren? Jeg har!

Jeg tænder computeren. Taster mit kodeord ind. Derefter venter jeg på at 2 forskellige sikkerhedsprogrammer opdateres. Det næste der sker er med til at holde antallet af overspringshandlinger oppe på 7 eller 8 stykker.

Det første jeg gør er at åbne min outlook og tjekke mine e-mails. Derefter åbner jeg 6 til 7 forskellige internetvinduer og begynder at taste hjemmesiderne ind (De fleste har jeg som bogmærker).
Det første vindue er altid Perezhilton.com, det andet er thesuperficial.com, det tredje er splashnewsonline.com, det fjerde er e-online.com, og det femte er facebook. Derefter åbner jeg endnu et vindue, og ser om der er nogen der har skrevet på min blog (det er der for det meste ikke). Så overvejer jeg om jeg har noget at fortælle til bloggen. Hvis jeg har det så logger jeg ind på min blog side.
Til allersidst ser jeg lige hvad bt.dk har af overskrifter og derefter plejer jeg at fundere over, hvor kedeligt og tidskrævende internettet er.... Kedsomheden gør at jeg slukker computeren.

Men men før det sker så vender jeg tilbage til perezhilton.com, for nu skal jeg i gang med overspringshandlingerne. Jeg tjekker omhyggeligt de føromtalte sider, og det tager ca. 20 minutter, medmindre der er sket et eller andet fantastisk i de rige og kendtes verden. I perioden med Britney's nedtur tog ritualet gerne 45 minutter, da der simpelthen var så mange billeder og videoer af hende, som skulle gennemses.

Jeg lukker internetsiderne ned en efter en, når jeg har "læst" dem, og det fører mig til siden med facebook. Her har jeg har også et ritual som skal gennemføres.
Jeg tjekker først home og snager i hvad andre mennesker har lavet siden sidst. Derefter tjekker jeg om der er nogen, som vil være venner med mig (det er der som regel ikke). Når jeg har gjort det så går jeg til min profil, og ser om der er nogen der har skrevet noget på min væg, eller om der er sket noget siden sidst. Det er der som regel ikke.

Herefter sidder jeg gerne fast. Jeg overvejer om jeg skal uploade (mon om upload er blevet et verbum på dansk?) nye billeder eller skrive til en eller anden. For det meste logger jeg bare af, og går videre til min blog.

På bloggen har jeg ofte emne krise, for jeg vil gerne opdatere den så ofte som muligt, men nogle gange kniber det med emnerne (som er tilfældet pt).

Når jeg har skrevet på bloggen tjekker jeg www.statcounter.com. Stacounter er et værktøj, der giver mig mulighed for at se, hvor mange der besøger min blog, samt hvornår og hvor ofte de/I gør det. Det bruger jeg nogle gange halve timer på. Fascinerende læsning!

Jeg kan fortælle, at der er nogle af jer, der har søgt i google på så fantastiske ord og sætninger som skrive ba natten før, Morten Olsens kæreste, slut, tørre stemmebånd, min kæreste er pms og hader min kærestes venner, og min absolutte yndling hvordan fjerner man lugten af prut. Men I skal ikke lade jer afskrække af, at jeg kan se at I besøger min blog. Jeg bliver så glad, når der er 12 på en dag der har set eller læst mine små skriblerier. Jeg er utrolig glad for alle læsere, også selvom de har fundet mig ved at søge på sætningen: hvordan fjerner man lugten af prut.

Det nye indlæg bliver udgivet. Jeg tjekker om det er sat ordentligt op, kan læses eller om der er mange stavefejl. Jeg lukker siden og går videre til bt.dk.

Som sagt slutter mit ritual med at jeg undres over hvor kedeligt internettet til tider er, og hvordan jeg alligevel formår at bruge mange timer på det.

Det var bare et af mine mange mange (tidskrævende) ritualer. Et andet er det jeg skal foretage i morgen tidlig. At stå op kan nemt tage hen i mod 1 time eller 2 afhængig af hvilket snuse ritual jeg vælger. Men den historie må I få en anden gang.

Her på falderebet vil jeg blot lige sige, at jeg faktisk er forundret over hvor lidt jeg til tider egentlig lever livet.



Godnat og sov godt!


.

lørdag den 7. juni 2008

mellemfornøjet

Jeg var ikke klar over at jeg kunne være mellemfornøjet nu hvor vejret er så dejligt. På trods af at jeg i dag har haft en rigtig dejlig dag med kæreste på Frederiksberg og i Indre by, så sidder jeg her foran min computer kl. 00.51 og er mellemfornøjet.

Jeg er bare ikke rigtig begejstret. Der har sneget sig et lille korn af kynisme ind i mit øje, og det påvirker mit synd på verden. Det hele virker så banalt. En sætning jeg vil mene er forbeholdt kyniske forfattere der har levet og set det meste i deres liv.

Argh - måske er det bare ærgelsen over at sidde hjemme en fredag aften, og vide at livet suser forbi udenfor døren, alt imens den her i lejligheden er ved at tage det sidste åndedrag.

For satan hvor er det trist - jeg tror sgu, jeg er ved at dø af kedsomhed.



.

valget

Hvordan træffer man et valg?

Det handler vel i bund og grund om endten at gøre det ene eller det andet. Eller måske handler det om at gå den ene vej fremfor den anden vej. Men hvordan ved man, at man har valgt rigtigt eller forkert?

Er det den rigtige uddannelse jeg har valgt? Ville jeg have kunne brugt de 600 kroner bedre, end på den kjole fra Noa Noa, som jeg købte i dag. Eller skulle jeg alligevel have taget med i Tivoli, og hørt Kasmir i stedet for at ligge på sofaen og se The Devil Wears Prada og Scoop. Hvilken konsekvens får det, at jeg spiste en nutella mad kl. 21 og ikke kl. 15? Hvis jeg bliver tatoveret, hvilken effekt får det for et fremtidigt arbejde? Burde jeg have taget jobbet, da jeg fik det tilbudt, eller var det klogt at takke nej? Kommer mit selvværd til at lide under, at jeg skrev et middelmådigt ba-projekt, og hvilken konsekvens ville det få for mit liv, hvis jeg havde skrevet et bedre? Er det bedst at blive i sengen i morgen, eller burde jeg stå op?



.

torsdag den 5. juni 2008

torsdag d. 5 juni














Søerne i København. Udsigt hen mod Dronning Louisesbro





















Fine blomster på Assistentkirkegården på Nørrebro

.

når det går lidt for hurtigt

Når jeg har siddet indenfor og læst til eksamen, ja så har det været småt med oplevelser i min hverdag. Det har haft den konsekvens, at jeg nogle gange skulle være meget kreativ for at finde emner til bloggen.

Men nu hvor jeg har overstået 3 eksamener på 7 dage, så sker der så meget omkring mig, at jeg ikke har tid til at sidde at filosofere over det. I går brugte jeg dagen på at shoppe 7 dages stress ud af kroppen, og endte med at bruge alt for mange penge på sko og Naja Lauf kjole, og om aftenen var jeg til grill-tam tam med resten af holdet.

Og i dag (om 30 min) skal jeg mødes med min barndomsveninde, som netop er blevet færdiguddannet fra danmarks designskole, og udråbt til ikke mindre end en designer med et helt usædvanligt talent. Jeg er meget stolt!


Der er mange mange ting jeg glæder mig til at dele med jer, men nu må jeg hellere pakke de små stolper ind i noget stof, hoppe op på cyklen, og suse ud i verden, for det er åbenbart der det sker.

.

søndag den 1. juni 2008

ps

Jeg er begejstret (læs: fuldstændig besat og har hørt den 1000 gange) for Madonnas nyeste single, at jeg må dele det med jer.... Den sang bliver helt sikkert min sommersang!!!

Give it 2 me er total sexet, liret og fræk. På med stilletterne piger, grib jeres cocktails, for der skal danses på bordene.

Klik og hør