mandag den 26. maj 2008

bemærkning

Lige en lille ting der irriterer mig.

Du køber en bluse i en butik, og blusen koster kr. 299.95. Fin nok. Du finder dankortet frem, og når du har sat chippen i, og er i gang med at taste koden, så står der lige pludselig kr. 300.00 på displayet.

Hvad pokker gør man?!

Jeg synes det er pisse frækt at butikken lige pludselig kræver ekstra betaling for en vare. Men på den anden side vil man heller ikke stå og være en mokke. Det er jo kun 5 øre.

Kæreste siger, at man skal bede dem om at indtaste den korrekte pris, hvis ekspedienten ikke vil, så skal man handle et andet sted. Den anden mulighed er, at man konstaterer at eftersom butikken ikke mener 5 øre betyder noget for mig, så kan 5 øre heller ikke betyde noget for dem, hvorefter man forlanger at der indtastes kr. 299.90.

Et lille regnestykke viser, at hvis 1 dansker hver dag bliver snydt for 5 øre i et år, så er det 1825 øre, hvilket er det samme som 18,25 kroner. Hvis en million danskere hvert år bliver snydt for 18,25 kroner bliver det 18.250.000 kr. om året detailhandlen tjener på, at vi ingenting gør eller siger.


Min umiddelbare tanke er, at der er flere end 1 million danskere der bliver snydt for 5 øre hver dag, og at hver dansker bliver snydt mere end en gang om dagen.


Hold godt fast - for dine penge fosser ud af tegnebogen.


.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeps og det er netop derfor vi skal sige ja til euroen. Så er det slut med at blive snydt, for har man euroen tæller hver en øre:)