onsdag den 13. februar 2008

"Flere anholdt for mordplaner mod bladtegner
Ved en stor aktion har politiet til morgen anholdt flere personer, som mistænkes for planer om at myrde bladtegner Kurt Westergaard. PET siger, at formålet med aktionen er at forhindrer et terrorrelatert drab. Aktionen fandt sted klokken 4.30 i morges i Gellerup Plan i Århus.
PET's chef, Jakob Scharf, skriver i en pressemeddelelse, at de anholdte gennem længere tid er blevet overvåget. (...)
- PET har ikke ønsket at løbe nogen unødig risiko og har derfor valgt at gribe ind i en meget tidlig fase for at afbryde planlægningen og gennemførelsen af drabet. Nattens indsats skal således først og fremmest ses som en præventiv foranstaltning, hvor målet er at forhindre en lovovertrædelse i at blive begået, skriver Scharf i en pressemeddelelse."

DR.dk, DR-nyheder 12.feb.2008


"I Washington, D.C. år 2054 kan mord ikke længere finde sted. For man kan se ind i fremtiden og pågribe og straffe den skyldige, inden han eller hun begår forbrydelsen. I et "tempel" dybt nede i retsvæsenets elitære førdrabsafdeling opbevarer man, i en slags dvaletilstand, tre "Pre-Cogs" - Orakler - hvis fremtidssyner materialiseres visuelt med tid og sted og andre detaljer, bl.a. både offerets og gerningsmandens identitet, og Oraklerne har endnu aldrig taget fejl!"

Plotline fra action sci-fi filmen Minority Report (dir. Steven Speilberg, Tom Cruise, 2002) hentet fra filmnet.dk


4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Nogle gange er du altså skarp!

Ved dog ikke helt, hvad jeg skal mene om det. Vender nok lige tilbage, når jeg har tænkt lidt over det!

Louise

Anonym sagde ...

Det er da bemærkelsesværdigt at danmarks pre-crime aka PET er i gang med at afprøve teorier opstillet i en sci-fi film. Man skulle tro at fremtiden allerede er her...

Forresten, er det ikke lidt mærkeligt at de anholdte bliver udråbt til at være terrorister og en trussel for den nationale sikkerhed. Så vidt jeg kan forstå har de "kun" planlagt at slå ihjel.

Theresa

Anonym sagde ...

Man må vist heller ikke planlægge...

Louise

Anonym sagde ...

ha ha... du har ret